Ugyan parfümöt sokféleképpen lehet választani, de azt az egyet megtalálni, amely annyira össze tud nőni velünk, hogy az ismerőseink megérzik az általunk használt illatot bárhol máshol, egyből mi ugorjunk be nekik, már nem annyira könnyű feladat, hiszen a választék hatalmas.

Elég csak megnézni a DOUGLAS női illatszereinek kínálatát, amelyben annyi finom illat van, hogy ha a pénztárcánk engedné, akkor legszívesebben mindet megvennénk.

Sajnos azonban nem mindannyiunk teheti meg, hogy elmegyi parfümtanácsadásra, vagy megfizet egy parfümőrt, ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben adunk néhány tippet, amelyek segítségével gyerekjáték lesz megtalálni a hozzánk leginkább passzoló illatot.

Az üvegcse

Valljuk be őszintén, a legtöbbünk, amikor konkrét elképzelés nélkül vág bele a parfümvásárlásba, akkor először általában a szemünkre hagyatkozunk! Amennyiben szimpatikusnak találjuk egy illatszer üvegcséjét, akkor ahhoz fogunk odalépni a parfümériában, vagy annak a termékadatlapját nyitjuk meg a webáruházban. 

Szóval a külső igenis fontos tényező a vásárlás során, hiszen hiába rejt egy üvegcse szuper illatot, ha nem fog meg minket a külseje, akkor nagy az esély arra, hogy csak simán elmegyünk majd mellette.

Alapos tervezés

Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes illatot, fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen a személyiségünk, milyen a stílusunk, és miket szeretünk csinálni. Ha például előszeretettel járunk a hétvégén bulizni, és arra mindig kicsípjük magunkat, akkor valószínűleg nem valamilyen sportos illat lesz az igazi számunkra. Ugyanez igaz fordítva is.

Továbbá az is fontos lehet még, hogy milyen illatokat preferálunk jobban. A virágos, gyümölcsös, vagy inkább a vizes, fás, citrusos aromákat? Esetleg a púderes esszenciákért vagyunk oda? Millió lehetőség áll a rendelkezésre, amely listát csak úgy fogjuk tudni szűkíteni, ha ezeket a dolgokat nagyjából kigondoltuk. 

A piszkos anyagiak

Nem csupán az illatok, hanem az árak is igazán széles skálát ölelnek fel, 2-3 ezer forinttól egészen 60-70 ezer forintig is találkozhatunk illatszerekkel. Ezért is fontos a vásárlás előtt belőni egy árat, kivéve, ha korábban azért tettünk félre, hogy a legdrágább portékák közül válogathassunk. 

A tesztelés

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak azért vásárolnak meg egy parfümöt, mert annak az illata tetszett nekik a barátnőjükön, az ismerősükön vagy a rokonukon. Azt viszont elfelejtik, hogy a mindannyiunk bőre teljesen más, így előfordulhat, hogy az ami másokon csodásan illatozik, az rajtunk egészen más lesz majd. 

Ezért is kell arra mindenképpen oda kell figyelni a parfümválasztás során, hogy csak magunkon teszteljünk. 

Ezek alapján a tippek alapján már sokkal könnyebb lesz megtalálni a hozzánk leginkább passzoló illatot. Bár azt szeretnénk leszögezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy mostantól csak ezt használhatjuk. Érdemes például a különböző évszakokra más-más illatszert beszerezni.