Valószínűleg te is fel tudsz idézni olyan emléket, amikor az úton haladva észrevetted, hogy egy-egy autóból idétlenül lóg ki pár bútordarab, vagy nehézkesen próbálják szállítani a léceket. Ezek a sofőrök feltehetőleg nem hallottak még a tehertaxiról.

A tehertaxi megkönnyíti a mindennapokat

Aki átesett már egy nagyobb volumenű költözésen, vagy esetleg szeretett volna nehéz tárgyakat furikázni, talán találkozott a tehertaxi fogalmával. A Visszuk.hu palettáján is elérhető szolgáltatás elsősorban áruszállítási igényeket elégít ki. A rakomány jellemzően bútorokból és egyéb, hasonló ingóságokból áll, melyek transzportálása nem a tipikus és jól ismert teherautókkal történik. 

A tehertaxi esetében a kifejezetten erre a célra tervezett, kisebb rakodótérrel kialakított járműveket használják. Ezek a furgonok nem egy komplett lakás vagy irodaház berendezésének költöztetését szolgálják, hanem inkább eseti megrendeléseknek tesznek eleget, amikor kevesebb árut és csomagot szükséges mozgatni. 

Kapacitásukból és méretükből adódóan a városi közlekedéssel is kompatibilisebbek, és egyszerűbben parkolhatnak a szűk utcákban, mint a termetesebb társaik. Ez lehetővé teszi a fuvarozást olyan területekre is, ahol alapvetően a teherkocsik nehézségekbe ütköznének.

Gyakran ismételt kérdések

A szállítmányozás világában gyakori, hogy bizonyos helyzetekben számolni kell a súly- és méretkorlátozás jelenségével, azonban ezek a szabályozások a tehertaxikat nem érintik. 

A szolgáltatás mellett szól, hogy a sokak szívügyének tartott környezetvédelmi szempontok is kedvezően alakulnak, mivel egyre elterjedtebbek a hibrid vagy elektromos hajtású járművek. Mindez mérsékli a környezetszennyezést, és fenntarthatóbb városi közlekedést eredményez.

A személyre szabottság kérdésköre is megjelenik, és azt mondhatjuk, hogy az ügyfelek rugalmas keretek között mozoghatnak, mivel pontosan meghatározhatják a szállítás időpontját és helyét. 

Továbbá az a tendencia, hogy az árukat közvetlenül a megrendelő címéről szállítják a kívánt desztinációra, ennek következtében pedig minimalizálhatók a sérülések és az átrakodás okozta időveszteség. Természetesen a szolgáltatás minősége és elérhetősége régiónként eltérő, ezért míg Budapesten szinte azonnal igénybe vehető, addig vidéken komolyabb szervezéssel szembesülhetünk.

Hogyan foglaljunk időpontot?

Rendszerint a cégek egy ajánlatkérő formanyomtatvány kitöltését kérik az ügyfeleiktől, melyet a vállalat weboldalán találunk meg. Ezt követően a cég diszpécserei néhány órán belül felveszik velünk a kapcsolatot.

A tehertaxi hétvégén sem áll meg, és többnyire a nappali műszakrendnek megfelelően dolgoznak a szakemberek. Azt mindenképp vegyük figyelembe, hogy a szolgáltatással csak egy sofőr és a teherautó áll rendelkezésünkre, a rakodást és pakolást nekünk kell megoldani, valamint az árak is a fuvar függvényében változhatnak. 

Ha legközelebb bútorszállításra kerülne a sor, fontold meg a tehertaxi lehetőségét!