Egy átlátszó műanyag ételes doboz számos előnyt nyújt átlátszatlan társaival szemben, ezért nagyon sokan ezt is egy fontos szempontnak tartják akkor, amikor elviteles dobozt vásárolnak. Ezek a termékek ugyanis lehetővé teszik azt, hogy azonnal láthatóvá váljon a bennük tárolt étel anélkül, hogy ki kellene őket nyitnunk.

Nagyon sokféle ilyen terméket lehet vásárolni, a modern technológiai megoldások pedig olyan műanyagok előállítását is lehetővé teszik, amelyek amellett, hogy átlátszóak, még a hőt is bírják, sőt, mikrózhatóak is.

Miért szeretik az emberek a műanyag dobozokat?

Az indepack.hu oldalán kapható elviteles dobozok között nagyon sokféle alapanyagot találhatunk. A ma környezetbarátnak és fenntarthatónak számító papír mellett egyéb környezetbarát alternatívákat is kínálnak, azonban a műanyag még mindig a legnépszerűbb alapanyagok közé tartozik.

A műanyagoknak is nagyon sok fajtája van, olyan ipari technológia megoldások születtek, amelyek arra is alkalmasak, hogy átlátszó megoldást biztosítsanak a felhasználók számára, így az étel azonnal láthatóvá válik. Vannak tökéletesen víztiszta megoldások, ezeknek főként a desszertek és pohárkrémek esetében van létjogosultsága. A műanyag ráadásul szelektíven gyűjthető, így újrahasznosítható.

Hőálló és nem hőálló termékek

Alapvetően két csoportba oszthatjuk az elviteles dobozokat, az egyik a hőálló változat, a másikba viszont csak hideg vagy fagyasztott ételek kerülhetnek. Mindkét esetben találhatunk olyan dobozokat, melyek átlátszóak.

A hőálló termékek polipropilénből (PP) készülnek, ez az anyag mind a forró, mind pedig a fagyasztott ételek tárolására megfelel. Mikrohullámú sütőbe is tehető, ezért nagyon praktikus, hiszen az étel újramelegíthető benne.

A nem hőálló változat előnye a víztisztaság, általában PVC-ből készülnek. Ez a műanyagfajta nem bírja a meleget és nem is mikrózható, ezért csak desszerteket, hidegkonyhai termékeket, hideg édességeket, savanyúságokat adhatunk ki benne.

Főételek számára használható műanyag dobozok

A gulyástál, a svédtál, az oktogon tálka vagy az oktobox egybefedeles doboz nagyon mutatós tálalási megoldás, ráadásul cseppmentesen záródnak. Ennek következtében biztonságosak, így a levesek és főételek számára tökéletesen alkalmasak.

A nem hőálló tálak különböző változatai

A desszertek, pohárkrémek, édességek számára a víztiszta variatál, a szirom kehely vagy a kör alakú kehely a legjobb megoldás, savanyúság, zsír tárolására pedig garanciazáras műanyag vödröt érdemes használni. Ezek a tálak nagyon mutatósak, a beletett étel színe és rétegzése pedig tökéletesen látható.

Az átlátszó műanyag tálak népszerűsége napjainkban is töretlen, mivel egyetlen pillantással szemrevételezhető a beletett étel. Ezáltal a vásárló könnyen meggyőződhet az étel minőségéről, állapotáról és mennyiségéről, ezért szívesebben vásárolja meg azt. Az alkalmazás során mindig alaposan oda kell figyelni arra, hogy az adott ételhez megfelelő terméket válasszuk.