A nagy kánikula a vízpartokon élvezhető csak igazán, sokan álmodunk ilyenkor egy saját medencéről, ami csak a miénk, és nem kell sem utazni, sem a helyekért harcolni, és nap bármely órájában élvezhetjük. 

A kertes ingatlanokban nem kell lemondani a privát strandról, érdemes elgondolkodni egy medence telepítésén még akkor is, ha kevés hely áll rendelkezésre, ugyanis léteznek ma már olyan megoldások, amelyekhez 50 m2 is elegendő. Az igényesen kivitelezett kis kerti medencék is képesek azt az élményt, luxust nyújtani, amit a nagyméretű társaik, különösen, ha impozáns medencefedéssel látjuk el. 

A Poliking oldalán mindent megtudhatsz a polikarbonát fedések előnyeiről, árajánlatot kérhetsz, és számtalan példát is találsz a jó megoldásokra, melyek közül cikkünkben összeszedtük a legfontosabbakat. 

Élvezd a nyarat saját medencében!

Ha saját strand kialakítását tervezed, ne elégedj meg egy ideiglenes alternatívákkal, hiszen nem képesek azt nyújtani, amit egy “rendes” medence! Kis, akár sorházi kertekbe is van megoldás, így valamennyi előnyét élvezheted, napozhatsz a partján, lógathatod a lábadat a vízbe, csobbanhatsz. 

Ha pedig azt gondolod, semmi dolgod egy ideiglenes megoldás esetén, tévedsz, ugyanis a víz szűréséről és kezeléséről abban az esetben is gondoskodni kell, de akkor miért ne választanál olyat, ami minden más téren sokkal előnyösebb? Bár egy állandó medence kétségtelenül költségesebb megoldás, de még ha kicsi is, lenyűgöző látványt nyújt, emeli az ingatlan értékét. 

Fedett kis kerti medencék

Bosszantó, és tönkreteheti az élményt, ha folyton a medence tisztításáról, a vízkezelés mellett a szennyeződések eltávolításáról kell gondoskodni minden egyes vízbe merülés előtt. Érdemes úgy telepíteni, hogy távol kerüljön a fáktól, hogy ezzel is csökkentsük a vízbe hulló falevelek mennyiségét, illetve esélyt adjunk arra, hogy a nap érje, és felmelegítse a vizet. Kis, főként sorházi ingatlanok esetén ez sokszor megoldhatatlan, de a medence lefedése megoldja. Szolár- és takarófóliák helyett azonban érdemes a professzionális megoldást választani.

A polikarbonát tető nemcsak látványában egyedülálló, további előnyöket is kínál. Távol tartja a különféle szenyeződések jelentős százalékát, ezzel vonzóvá varázsolja a vizet, és megkönnyíti a tisztítást. Átengedi a napsugarakat, illetve csökkenti az éjszakai párolgást, így a víz hőmérséklete kellemes marad, a fürdési szezon pedig 2-3 hónappal is meghosszabbítható. Gátolja algásodást, a víz bezöldülésétől sem kell tartani, illetve emiatt nem kell vegyszerezni. 

Bármilyen méretű medencére

A polikarbonát medencefedések bármilyen méretű és alakú medencére egyedileg elkészíthetők. Extra erős alumíniumváz gondoskodik a stabilitásról, és típustól függően választható 4 mm-es tömör, üvegszerű vagy 10 mm vastag cellás műanyag lemez, ami a látványról és a védelemről gondoskodik. Választhatsz íves vagy szögletes fedést, szuper alacsony, alacsony vagy magas, szimmetrikus vagy aszimmetrikus kivitelben.

Élvezd a zavartalan fürdőzést kis medencében is a professzionális medencefedés segítségével!