Még a leginkább otthonülő személy is élvezheti a napsütéses napokat és a lágy nyári szellőt. Ha a zene fontos eleme a nyári szórakozásodnak, örömmel fogod hallani, hogy a kültéri hangtechnológia robbanásszerű fejlődése megkönnyíti a kedvenc dallamaid kicsalogatását a teraszra.

Passzív kültéri hangszórók

Mik ezek?

A passzív hangszórók, melyeket azért hívnak így, mert egy erősítőhöz kell csatlakoztatni őket, hasonlóak a hagyományos polchangszórókhoz. Ezek általában jobb hangminőséget és nagyobb hangerőt biztosítanak, mint a legtöbb vezeték nélküli kültéri hangszóró. Párokban árulják őket, és általában egy mélynyomóval (woofer) és egy magas sugárzóval (tweeter) vannak felszerelve.

Miért jók?

A passzív hangszórók vízálló vagy legalább vízálló alkatrészekkel és burkolattal rendelkeznek, és általában tartalmaznak egy rögzítő konzolt, amely lehetővé teszi a hangszórók elforgatását. Ezek a hangszórók nem hordozhatóak, mivel a ház ereszén vagy a terasz tartószerkezetein rögzítik őket.

Aktív kültéri hangszórók Bluetooth-szal

Hogyan működnek?

Ebben a kategóriában az erősítők és a Bluetooth vevőegységek be vannak építve a vízálló kültéri hangszórókba. Ezek ugyanúgy működnek, mint egy hordozható Bluetooth hangszóró: egyszerűen párosítsd a telefonoddal vagy táblagépeddel, és kezdj el zenét streamelni.

Előnyök és hátrányok

Az aktív hangszórók általában jobban szólnak, mint az egy darabból álló Bluetooth hangszórók, mert hasonlóan vannak kialakítva, mint a passzív hangszórók. Egyes modellek vízálló tápegységgel is rendelkeznek, így ha van a közelben egy konnektor, a telepítés és a csatlakoztatás egyszerű.

A megfelelő kültéri hangszórók kiválasztása függ a telepítési nehézségektől, a hangminőségtől és a hordozhatóságtól. Legyen szó passzív vagy aktív rendszerről, ma már könnyebb, mint valaha, hogy kiváló hangzást biztosítsunk a kertben.