Szeretnél fülbevalót a kisbabádnak, de nem tudod, melyik típust válaszd? Ne aggódj, ezzel sok szülő van így. Szerencsére, ahogyan az okoseszközök forradalmasították az életünket, úgy a babafülbevalók is egyre biztonságosabbak és kényelmesebbek. Összegyűjtöttük a főbb tudnivalókat.

Az első és legfontosabb, hogy az ékszer stabil zárral rendelkezzen és jól be legyen állítva. A Chimera Ékszer által kínált babafülbevaló választékban minden életkorhoz találsz megfelelő típust, de a neheze csak ezután jön: választani a temérdek csodás ékszer közül.

Csecsemőnek vagy tipegőnek?

A bedugós (más néven stekkeres) fülbevalók nem ajánlottak két év alatti gyerekeknek, mert szúrhatja a fülüket, miközben alszanak vagy ringatjuk őket. Ideálisabb választás az elöl kapcsos, a karika vagy a patentzáras, aminek jóval kényelmesebb, sima záró része van. Nézzük, melyikről mit érdemes tudni.

Karika fülbevalók

A karika fülbevalók mostanában nagyon népszerűek. Egyszerűek és kifinomultak, különböző színekben kaphatók.

Minden baba fülcimpája más, ezért a pontos méret kiválasztása egyéni döntés. Általánosságban az újszülötteknek a 9-10 mm-es ajánlott, a nagyobbacskáknak pedig jöhetnek a 10-11 mm és 12-13 mm átmérőjűek.

Elöl kapcsos fülbevalók

Az elöl kapcsos fülbevalókat sokan lencsefülbevalókként ismerik. Ezek a típusok általában aranyból készülnek, biztonságosak és nagyon kényelmesek. A választék formából és stílusból is rendkívüli, a tervezők fantáziája végtelen. Van állatfigurás, köves, virágos és színes is.

Patentzáras fülbevalók

A patentzáras fülbevaló szintén remek választás lehet. Még a legügyesebb kis kezek sem tudják véletlenül kinyitni. Általában nagyobb méretben gyártják őket, de ma már egészen kicsi változatok is elérhetők.

Plusz tippek

  • Amikor fülbevalót választasz a gyermekednek, ügyelj arra, hogy az ne legyen túl nagy vagy nehéz. Egy ilyen darabban te sem aludnál szívesen.
  • Egy másik fontos szempont az anyag. Az arany a legnépszerűbb választás, mivel nem irritálja a bőrt, és allergiás reakciókat is ritkán okoz.
  • Egy jól elkészített, minőségi ékszer hosszú ideig megőrzi a szépségét és az értékét. A zár legyen megbízható, és ne tartalmazzon éles részeket, amelyek sérülést okozhatnak.

Kéznél a segítség

Egy igényes ékszerüzletben, ha kéred, szívesen beállítják a fülbevalót, hogy tökéletesen illeszkedjen az apró fülekbe. Ha online keresgélsz, érdemes olyan boltot választani, ahol szükség esetén akár videochaten is segítenek neked.

Ez lesz gyermeked első ékszere, örök emlék, ezért különleges az a pillanat, amikor megtalálod az igazit. Aztán idővel, ahogy nő a picur, felfedezheted a további típusokat, hiszen rengeteg a gyönyörű és ellenállhatatlan darab. Nyugodt igazán akkor leszel, ha a zár is megfelel csemetéd életkorának.