Mi, nők nyáron nemcsak a kedvenc lenge szoknyáinkat és szandáljainkat viseljük előszeretettel, hanem a manikűrünket is az évszakhoz igazítjuk.

Az interneten rengeteg inspirációt találunk ezzel kapcsolatban, akár a közösségi médiában, akár kifejezetten körmös témájú weboldalakon, fórumokon. És pontosan ilyenkor szokott előjönni a jól ismert “bőség zavara”, amikor is annyi csodaszép manikűrt látunk, hogy nehezen tudunk választani közülük. A modern technika egyik átka, igaz?

Ha viszont még nem találtad meg a megfelelőt, akkor tarts velünk, mert mi is készültünk pár remek francia manikűr ötlettel – igaz csak szöveges formában. Ha viszont további hasznos tippekre vágysz, akkor keresd fel a Bien.hu stílus rovatát!

Vajsárga-króm kombináció

Mégis, ki mondta, hogy a francia manikűr vége csak fehér lehet? Persze tökéletesen érthető az is, ha nem akarsz neonrózsaszín körmökkel mászkálni, de nyugalom, a kettő között bőven van átmenet.

Például egy szolid pasztell vajsárga árnyalat remekül mutat egy króm színű fedőlakkal, ami visszafogottá, de mégis különlegessé teszi ezt a manikűrt.

Kagyló ihlette körmök

Ha egy kicsit bevállalósabb vagy, akkor bizonyára tetszeni fog az a 3D manikűr, ahol a körmök fehér végeire kis “dudorok” kerülnek, középre pedig egy gyöngy formájú kő. Ezzel a körömstílussal mindig eszedbe jut majd a tengerpart, ahányszor csak a kezeidre pillantasz.

Pink ragyogás

Amennyiben a cikkünk elején említett élénk rózsaszín árnyalat felkeltette az érdeklődésedet, akkor adunk egy ötletet, hogyan készíthetsz vele igazi vagány, nyárias manikűrt!

Vigyél egy kis csavart a klasszikus francia stílusba, és ne a körmeid végének az íve mentén vidd fel a színt, hanem csak az egyik csücskére, féloldalasan. A hosszabb, szögletes végűre formázott körmökön mutat a legjobban.

Szolid csillogás

Ha szereted az elegáns, de visszafogott manikűrt, netán esküvőre vagy más olyan eseményre vagy hivatalos, ahová szépen ki kell öltözni, akkor ez a változat remekül kiegészíti majd a megjelenésedet.

A lényege, hogy a köröm végére csupán két leheletvékony vonalat húzol csillámos lakkal, a többi részre pedig átlátszó vagy valamilyen nude színű lakk menjen.

Gyöngyházas elegancia

A dolog egyszerű: ne sima, hanem gyöngyházfehér színű lakkal készítsd el a francia köröm felső ívét. Ez a meglehetősen szolid, de mégis csinos manikűr tökéletesen megállja a helyét a hétköznapokban, de akár egy esküvőn is – még akkor is, ha történetesen te vagy a menyasszony.

Olvadt fémes hatás

Mit szólnál egy olyan manikűrhöz, ami úgy néz ki, mintha a körmeid végét olvadt fémbe mártottad volna? Ha bevállalsz egy ilyen vagány stílust, akkor garantáltan nem maradsz észrevétlen. Króm lakkal húzd meg az ívet, de ezúttal ne szabályosan, hanem egyenetlenül, hogy “megfolyt” hatása legyen. Ha még extrémebbre szeretnéd, készítsd el 3D-ben.

Gyümölcsös álom

Hogyan tedd nyáriassá az egyszerű francia manikűrt? Szerezz be gyümölcsös körömmatricákat, és ragaszd fel egy-egy körmödre. Voilá, kész is vagy!