Ha saját fotóból szeretnél vászonképet készíttetni, akkor a választott kép minőségére mindenképpen oda kell figyelned, mivel a vászonképet gyártó vállalkozások sem képesek csodára. 

A lehetőségeikhez mérten persze igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy kihozzák a legtöbbet az adott fotóból, de ezzel a vászonkép előkészítésének folyamata komolyan hátráltatva van.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben összefoglaljuk, mire is kell figyelned, ha vászonképet rendelsz a Vászonkép Szalontól, amelynek az árát egyébként leginkább az határozza meg, hogy mekkora méretben szeretnéd elkészíttetni.

Elsősorban a felbontásnak kell rendben lennie

Hogy valóban minőségi legyen a végeredmény, a felbontásnak mindenképpen passzolnia kell a képmérethez, hiszen egy 100×100 pixeles képből nyilván nem lehet 100×100 cm-es vászonképet készíteni.

Ezért is javasolják a szakértők annak az ökölszabálynak az alkalmazását, hogy 30 centiméterenként kerüljön 1000 pixel. Tehát, ha egy 2000 x 1000 pixeles képről van szó, akkor 60 x 30 centiméteres méret lesz az ideális. 

Bár nem mindig a számokra való támaszkodás a nyerő taktika, mivel jócskán akadnak olyan kis méretű fotók, amelyet nagyon jól lehet nagyítani. Főként ezért is szokták kérni a fentebb említett webáruház szakértő munkatársai, hogy a vásárlók küldjék el nekik a fotót, és ők megnézik, mi az a maximum, ami jó minőségben kihozható lesz belőle.

Eredeti fotó használata

Amikor a saját fotóból készült vászonkép kerül szóba, akkor az első ötlet, ami a legtöbbünk eszébe jut, az az, hogy az egyik közösségi média oldalunkról töltjük le a képet. Ezzel az a probléma, hogy az ilyen platformok lekicsinyítik a képeket, amelyek így használhatatlanná válnak.

Ezért is fontos, hogy eredeti fotót használj. Ha ez nem áll a rendelkezésedre, akkor köztes megoldásként választhatod a montázs vászonkép rendelését is, amelyen kicsiben jelennek meg ezek a fotók, és ezáltal nem lesznek majd pixelesek.

De ugyanolyan jó ötlet lehet például az is, ha a nagyobb méretű vászonkép helyett több kisebbet rendelsz.

Pár szó a profi fotó és a régi fényképek használatáról

Óriási tévhit, hogy a profi fotósok által készített képek esetében nem állhat fenn probléma a vászonkép készítése közben. A legtöbbjük ugyanis többnyire a logóval ellátott, kicsinyített változatokat adja át, és nem az eredeti képeket.

Ami pedig a régi családi fotók feldolgozását illeti, szintén problémás lehet. De igazából ezeknek a felvételeknek az esetében elmondható, hogy nem feltétlenül a tökéletesség a legfontosabb, hanem sokkal többet nyom a latban az eszmei értékük. 

Ha a fentebb leírt tanácsokat megfogadod, akkor biztos lehetsz abban, hogy a végeredmény tökéletes lesz majd.