Tudtad, hogy mára a mi országunkban is a hőszivattyúval történő belső klímaszabályzás vált az egyik legmodernebb megoldássá, amely számos előnnyel jár? E remek rendszereknek a hőforrása képletesen szólva kézzelfogható, hisz a környezet, a levegő, a víz vagy maga a talaj jelenti azt.

Környezetbarát megoldás, nincs emberi életet veszélyeztető – például szén-monoxid – kibocsátás, s 0 mg/h szén-dioxid vagy bármilyen üveghatást okozó vagy ózonkárosító anyag sem keletkezik a működése során. Ráadásul segít spórolni is.

Segít a kalkulátor 

Gyakran kérdezik azt, hogy egy hőszivattyú működése mennyi energiát emészt fel. A Wagner Solar Hungária hőszivattyú kalkulátorával az előzetes költségbecslés mellett még olyan igen lényeges információkat is elérhetsz, mint a várható éves termelés vagy fogyasztás, a más, egyéb fűtési módok havi és éves költsége a hőszivattyús fűtéshez képest. Ráadásul a különböző adatokat több mértékegységben is lekérheted. Ez rendkívül hasznos, hiszen nem mindegy, hogy a hőszivattyú fogyasztásának felméréséhez, az éves költségek meghatározásához vagy pedig a hőszivattyú méretezéséhez van ezekre szükséged.

Fogyasztással összefüggő adatok

Ha fogyasztásról van szó, pár fogalommal nem árt tisztában lenni. A kilowattóra (kWh) az elektromos energia mértékegysége. Azt mutatja meg, hogy mennyi energiát fogyasztott el egy adott eszköz vagy háztartás egy bizonyos időtartam alatt. 1 kWh tehát az az energiamennyiség, amelyet egy 1 kilowatt (kW) teljesítményű készülék egy órán keresztül fogyaszt. 

A hatékonyság is fontos, különösen a hőszivattyúk esetében. COP (Coefficience of performance – teljesítményi hatékonyság) és SCOP (Seasonal coefficience of performance – évszakos teljesítményi hatékonyság) értékekkel találkozhatsz. Ha egy hőszivattyú 4 kW teljesítményt tud produkálni 1 kW felvett áramból, akkor az ő COP száma 4,0 (4kW/1kW=4).

A Wagner Solar Hungária hőszivattyú kínálatában már olyan termékek is kaphatók, amelyek COP értéke elérheti akár az 5,28-at is. Ha ezt összeveted a hagyományos elektromos fűtőrendszerek 1,0 COP értékével, akkor ez kifejezetten jó hatásfoknak értékelhető. Ebből is látszik, hogy egy modern hőszivattyú közel 80%-kal hatékonyabb működésre és energiatermelésre képes ugyanabban a környezetben.

Érdemes fontolóra venni ezt a megoldást

Persze a COP számokat és a fogyasztási értékeket nagyban meghatározzák a kiválasztott hőszivattyú típusok és fajták, de az egyéni fűtési preferenciák, a kialakított hűtés/fűtés módozatok (radiátor, padlófűtés, stb.) és az adott év hőmérséklet-ingadozásai is.

Az azonban egyértelmű, hogy a megújuló energiaforrások használatának elkötelezettje, a Wagner Solar Hungária tapasztalt csapata vállalja hűtési/fűtési rendszerek megtervezését és kivitelezését is. Bátran keresd őket, hiszen így biztosan az optimális megoldással tudsz átállni fenntartható belső hőmérséklet-szabályzásra.