Ma már a különböző digitális szolgáltatásoknak köszönhetően az online fizetés szinte gyerekjáték mind a vásárlók, mind a kereskedők számára. Természetesen fejlesztésekre, innovációra mindig szükség van. Ezért is fontos, hogy a megfelelő fizetési szolgáltatót válasszuk a vállalkozás számára.

Fontos, hogy minden pénzmozgást pontosan lássunk

A BizPay által közvetített Worldline szolgáltatások például teljes körű segítséget és támogatást nyújtanak minden kereskedő számára. Még hatékonyabb és átláthatóbb lehet a teljes üzleti tevékenység, valamint az egyes tranzakciók is. Az üzleti világban minden kisebb változtatás sokat számít, ezért is szükséges az, hogy a pénzügyi folyamatokról pontos képet kapjunk a vállalkozás működtetése során. 

A legmodernebb szolgáltatások ezt úgynevezett kereskedői jóváírási értesítővel érik el, ami elsőre ugyan komplexnek tűnhet, de elég kicsit részletesebben megnézni egy ilyet és máris hatékonyabban tudjuk használni az eszközt. A nagyobb webáruházak esetében egy nap rengeteg tranzakció megy végbe. A könyvelők és kereskedők számára igazi kihívást jelent az, hogy átlássák, nyomon kövessék, melyik tranzakció éppen milyen státuszban van. A kereskedői jóváírási értesítő pont erre a problémára nyújt megoldást. A tranzakciók komplexebb összefüggéseibe is mélyebb betekintést enged, valamint a jóváírások is pontosabban lesznek kezelhetőek.

Különféle részletezettségi szinteken (tranzakciótípus, telephely, részletesen minden egyes tranzakciónál) tudja a kereskedő egyszerűen és gyorsan áttekinteni a betéti kártyás és hitelkártyás jóváírást, valamint más tranzakciókat is. A könyveléssel is egyszerűbb lesz az egyeztetés, mivel a bontás alapja először a jóváírás beérkezése/dátuma, másodsorban a szerződő partner/telephely lesz. 

Az egész szolgáltatást teljesen az igényeinkre tudjuk szabni

Ez azt jelenti, hogy a jóváírási értesítők moduláris felépítéssel rendelkeznek. Kaphatunk részletesebb vagy kevésbé részletes információkat az egyes tranzakciókról. Szürke színnel, kiemelt sávban foglalja össze a rendszer a jóváírási adatokat kártyatípusonként. 

Az értesítőt e-mailben kapjuk meg PDF dokumentumként, de emellett Merchant Reconciliation XML fájl is elérhető, hogy az adatelemzés is egyszerűbb legyen. 

Egy összetett folyamatról beszélünk

Az üzleti, pénzügyi tranzakciók világát elsőre nehéz lehet megérteni, pláne, ha valakinek nem ez a szakterülete. Szerencsére a technikai újításoknak, innovatív megoldásoknak köszönhetően nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy betekintést nyerjünk az egyes jóváírások részleteibe. A kereskedők számára kifejezetten fontos az, hogy az elérhető leghatékonyabb fizetési szolgáltatást használják, amelyek részletes riportokkal, visszajelzésekkel segítik az üzleti tevékenység fejlesztését.