Az Apple AirPods fülhallgatók egyre népszerűbbek a vezeték nélküli kategóriában. A legújabb generációk, az AirPods Pro 2022 és az AirPods 3 számos újítással érkeznek, amelyek még jobb felhasználói élményt ígérnek. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk ezeket a modelleket, különös tekintettel a fejlesztésekre és a felhasználói tapasztalatokra.

A fejlesztések a Pro modellen

Az Apple AirPods Pro második generációja, amely a MagSafe tokkal és USB-C csatlakozóval érhető el, jelentős fejlesztéseket tartalmaz az előző modellekhez képest. Az új H2 chip hajtja meg a fejhallgatót, amely kiváló hangteljesítményt nyújt, beleértve a kristálytiszta magas hangokat és gazdag mély basszusokat. Az új H2 chip két alkalommal nagyobb zajelnyomást tesz lehetővé, amely így még hatékonyabbá teszi az aktív zajszűrést. Az aktív zajszűrés hatékonysága megduplázódott, amely intelligensen csökkenti a külső zajokat, miközben a háromdimenziós hangzással és az adaptív hangszínszabályzással gazdagabb hallgatási élményt nyújt. A tok új dizájna többféle töltési lehetőséget kínál, beleértve a MagSafe és Qi tanúsítvánnyal rendelkező töltőket is, míg a hosszabb akkumulátor-üzemidő lehetővé teszi a tartalom hosszabb ideig történő élvezetét. Az AirPods Pro számos személyre szabási lehetőséget kínál, beleértve a fejformához és fülformához igazított hangprofilokat, amelyek minden eszközön szinkronizálódnak a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az új töltőtok IPX4 vízállósági minősítést kapott, ami esőben történő használatot is lehetővé teszi. A tokban beépített hangszóró is helyet kapott, amely a helymeghatározáskor hasznos lehet.

airpods

Az AirPods 3 újításai

Az Apple AirPods 3. generációja továbbfejlesztett dizájnnal és műszaki jellemzőkkel büszkélkedhet. Ezek a fülhallgatók ívelt forma tervezésükkel jobban illeszkednek a fülbe, ami pontosabb hangirányítást tesz lehetővé. A dinamikus fejkövető terbeli hangzás egy lenyűgöző háromdimenziós audioélményt nyújt, amely élethűbbé teszi a zenét, a TV-műsorokat és a filmeket. Az adaptív hangszínszabályzás automatikusan a fül formájához igazítja a hangot, így minden dal részletgazdagon szólal meg. Az új generációs AirPods akkumulátor-üzemideje hosszabb az előző modellekhez képest, akár hat órán keresztül is hallgathatunk zenét egyetlen töltéssel. Vízálló és izzadságálló kialakításukkal az AirPods és a MagSafe töltőtok is ideális társ a sportoláshoz és a kültéri tevékenységekhez.

Az AirPods 3 a spatial audio támogatásával lép előre a hangélmény terén. Ezen felül az új H2 chip gyorsabb és stabilabb csatlakozást biztosít az Apple eszközökkel. A design terén is történtek változások: a fülhallgató szára rövidebb lett, és a vezérlés érintőpaddal történik. Az AirPods 3 nem rendelkezik aktív zajszűréssel, viszont a spatial audio funkcióval és a fokozott ellenállással az izzadás és az eső ellen, ideális sportoláshoz és kültéren.

Összehasonlítás és felhasználói vélemények

Mindkét modell jelentős előrelépést jelent a korábbi generációkhoz képest. A Pro modell különösen azok számára ideális, akik a zajszűrés és a hosszabb üzemidő miatt választanak vezeték nélküli fülhallgatót. Az AirPods 3 pedig azoknak ajánlott, akik frissített design-t és spatial audio támogatást keresnek anélkül, hogy többletköltséget kellene fizetniük az aktív zajszűrésért. A felhasználói vélemények általában pozitívak, különösen a megbízhatóság és az egyszerű párosítás terén.

Összehasonlító táblázat: AirPods 2, AirPods 3, és AirPods Pro

FunkcióAirPods 2AirPods 3AirPods Pro
Megjelenés éve201920212019
ChipH1H2H1
Vezeték nélküli töltésNemIgen (MagSafe)Igen (MagSafe)
VízállóságNemIgen (IPX4)Igen (IPX4)
Üzemidő5 óra (24 óra tokkal)6 óra (30 óra tokkal)4.5 óra (24 óra tokkal)
Ár (HUF)46,000 – 49,00075,00075,000 – 99,000
Spatial AudioNemIgenIgen
Aktív zajszűrés (ANC)NemNemIgen
KialakításEarbudEarbud (rövidebb szár)In-ear (szilikon betét)
Térbeli hangzásNemIgenIgen
MikrofonokStandardJobbLegjobb
GiroszkópNemIgenIgen

Kinek melyik ajánlott?

Az Apple AirPods Pro 2022 és az AirPods 3 mindkettő jelentős fejlesztéseket hozott a felhasználói élmény terén. Ha egy megbízható, kiváló hangminőségű vezeték nélküli fülhallgatót keresel, mindkét modell érdemes lehet a figyelmedre. Az új funkciók, mint az aktív zajszűrés és a spatial audio, csak tovább növelik ezeknek a termékeknek a vonzerejét.

  • AirPods 2: Leginkább azok számára ajánlott, akik kedvező áron szeretnének megbízható, alapvető vezeték nélküli fülhallgatót.
  • AirPods 3: Frissített design és hosszabb üzemidő jellemzi, ideális választás lehet azoknak, akik nem igényelnek aktív zajszűrést, de előnyben részesítik a térbeli audio funkciót.
  • AirPods Pro: Az aktív zajszűrés (ANC) és az in-ear kialakítás miatt a legmagasabb hangminőséget és kényelmet nyújtja, bár árban a legmagasabb kategóriát képviseli.