A modern életünk során elengedhetetlen, hogy mindig kéznél legyen egy megbízható energiaforrás. A hordozható napelemes akkumulátortöltők ideális megoldást nyújtanak, legyen szó kempingezésről, túrázásról vagy akár egy hosszabb áramszünetről. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb hordozható napelemes akkumulátortöltőket, amelyek segíthetnek, hogy soha ne maradj energia nélkül.

Hogyan érdemes választotani és tesztelni?

A kiválasztás és tesztelés során több szempontot vettünk figyelembe, hogy megtaláljuk a legjobb napelemes akkumulátortöltőket. Az alábbi kritériumok alapján szűrtük és teszteltük a modelleket:

 • Teljesítmény és súly aránya: Az egyes modellek teljesítményét wattban osztottuk a súlyukkal, előnyben részesítve azokat, amelyek több teljesítményt nyújtanak kilogrammonként.
 • Teljesítmény és ár aránya: Az egyes modellek teljesítményét wattban osztottuk az árral, előnyben részesítve azokat, amelyek több teljesítményt nyújtanak dolláronként.
 • Időjárásállóság: Előnyben részesítettük a magasabb IP-védettségű modelleket, amelyek ellenállnak a pornak és nedvességnek.
 • Töltőportok: Olyan modelleket választottunk, amelyek DC, USB (A és C típusú) és egyéb általános portokat kínálnak.
 • Megbízhatóság: Előnyben részesítettük a jól ismert márkák modelljeit, hosszú garanciával és jó ügyfélszolgálattal.
 • Tartozékok: Előnyben részesítettük azokat a modelleket, amelyek hasznos kiegészítőket tartalmaznak, mint például karabinerek vagy indítókábelek.

A legjobb választás: Allpowers SP012 napelem 100W

Az Allpowers SP012 napelem 100W a legjobb választás, ha egy hétre az erdőbe vagy egy hónapra Malawiba mennél. Nagy felülete van, hogy minél több napfényt gyűjtsön be, és magas teljesítményű. Ráadásul könnyebb, mint a legtöbb általunk tesztelt modell, és sokféle kimeneti portot kínál, valamint rengeteg hasznos tartozékot tartalmaz.

 • Teljesítmény: Az Allpowers SP012 15 napelemből áll, és kibontva 3×3 láb méretű. Maximális teljesítménye 100 watt, amely elegendő a legtöbb telefon, tablet vagy akár laptop gyors feltöltéséhez.
 • Könnyű és hordozható: Súlya mindössze 4,9 font, ami körülbelül annyi, mint egy standard lisztes zacskó.
 • Kompatibilitás: Négy kimeneti porttal rendelkezik: egy DC, egy USB-C és két USB-A, így a megfelelő töltőkábelek birtokában bármilyen eszközt feltölthetsz vele.
 • Tartozékok: Négy kis karabiner, öt DC adapter és egy DC-DC kábel tartozik hozzá, valamint indítókábelek és egy mikro-USB töltőkábel.

Hibák, de nem kizáró tényezők

Az Allpowers SP012 valamivel terjedelmesebb, mint néhány másik általunk tesztelt modell, és hiányzik belőle a beépített állvány. Azonban kis hurkok vannak a szélein, amelyekkel könnyen felakasztható, vagy egy autóhoz, sziklához támasztható.

Kedvező árú választás: BigBlue 28W USB napelem töltő

Ha szűkös a költségvetésed, a BigBlue 28W USB napelem töltő remek alternatíva a csúcskategóriás választásunkhoz képest. Bár kisebb és kevesebb teljesítményt nyújt, még mindig elegendő a legtöbb telefon gyors feltöltéséhez.

 • Könnyű és kompakt: Összehajtva mindössze 11x6x1 hüvelyk, és súlya csak 1 font 4 uncia.
 • Teljesítmény: Négy panellel rendelkezik, amelyek maximális teljesítménye 28 watt, ami elegendő egy telefon vagy kisebb eszközök gyors feltöltéséhez.
 • Tartósság: IPX4 védettséggel rendelkezik, ami ellenáll a víz fröccsenéseinek és kifröccsenéseinek, bár minimális a porállósága.

Hogyan hozd ki a legtöbbet a napelem töltődből

A napelem töltők egyszerűsége az egyik legnagyobb előnyük. Néhány tipp, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőlük:

 • Tartsd tisztán: A napelemeket rendszeresen tisztítani kell, hogy maximális teljesítményt nyújtsanak.
 • Helyes szög beállítása: Használj online napdőlésszög kalkulátort, hogy megtaláld a legjobb szöget az adott évszakban és helyszínen.
 • Védd az eszközöket a hőtől: Az akkumulátorok nem szeretik a hőt, ezért tartsd az eszközeidet árnyékban töltés közben.

További jó hordozható töltők

Ha egy beépített állvánnyal rendelkező napelem töltőt keresel, a BigBlue 100W hordozható napelem jó választás lehet. Bár nem annyira időjárásálló vagy hordozható, mint a csúcskategóriás választásunk, sok hasznos tartozékkal rendelkezik, és elegendő teljesítményt nyújt a legtöbb eszköz töltéséhez.

Az ideális hordozható napelemes akkumulátortöltő kiválasztása sok tényezőtől függ, beleértve az igényeidet, a költségvetésedet és a tervezett felhasználási módot. Reméljük, hogy ez a cikk segített megtalálni a számodra legmegfelelőbb modellt.