A technológia fejlődésével egyre több ember keres hordozható monitorokat, amelyekkel útközben is hatékonyan dolgozhatnak. A következő cikk bemutatja a legjobb hordozható monitorokat a piacon, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Miért érdemes hordozható monitort vásárolni?

A hordozható monitorok nagyszerű lehetőséget kínálnak, ha gyakran utazol, vagy egyszerűen csak több munkaterületre van szükséged. Ezek a monitorok könnyen hordozhatók, és számos eszközzel kompatibilisek, így bárhol dolgozhatsz velük.

Mire figyelj a hordozható monitor kiválasztásakor?

Kontraszt és képminőség

A kontrasztarány és a képminőség kiemelkedően fontosak egy hordozható monitor esetében. Olyan monitorokat preferáltunk, amelyek kontrasztaránya legalább 1000:1, mivel ezek élénkebb és valósághűbb képeket biztosítanak.

Ár

A 1080p felbontású monitorok esetében az 50 és 250 dollár közötti árkategóriát vizsgáltuk, míg a 4K monitoroknál a 300 és 800 dollár közötti árat tartottuk szem előtt. Az ár nagy súllyal szerepelt a végső döntésben.

Állvány

Egy jó állvány kulcsfontosságú lehet egy hordozható monitor esetében. Azokat az állványokat preferáltuk, amelyek lehetővé teszik a monitor használatát fekvő és álló helyzetben egyaránt.

Méret

A legtöbb hordozható monitor mérete 14 és 16 hüvelyk között van. A fizikai összehasonlítás során kiderült, hogy a méretkülönbség nem befolyásolja jelentősen a használatot vagy a hordozhatóságot.

Portok

Legalább egy USB-C portot elvártunk a videó és az áramellátás számára. Néhány modell további USB-C portokat kínál a laptop töltéséhez a monitoron keresztül, de ez nem létfontosságú funkció, hacsak a laptopnak nincs más töltési lehetősége.

Extra funkciók

Néhány monitor rendelkezik 0,25 hüvelykes csavarmenetes rögzítési pontokkal, amelyek lehetővé teszik a monitor állványra vagy tripodra történő rögzítését. Érintőtámogatás vagy vezeték nélküli csatlakozás is hasznos lehet bizonyos felhasználási esetekben.

Ajánlott monitorok

Arzopa Z1FC

Az Arzopa Z1FC egy meglepően jó minőségű, költséghatékony hordozható monitor. Éles 1080p kijelzővel és viszonylag pontos színvisszaadással rendelkezik, mindezt mindössze 100 dolláros áron. Két USB-C portja és egy mini HDMI portja van, valamint egy masszív kitámasztója, amely fekvő és álló helyzetben is használható. Kiválóan működik Windows és Mac számítógépekkel, valamint más eszközökkel, például a Valve Steam Deckkel.

ViewSonic VX1655-4K-OLED

A ViewSonic VX1655-4K-OLED egy kiváló minőségű OLED kijelzőt kínál egy kompakt csomagban. Ez a monitor élénk és éles képet biztosít, ami különösen hasznos a professzionális munkavégzéshez és szórakozáshoz egyaránt.

A hordozható monitorok sokféle felhasználási lehetőséget kínálnak, és nagyszerűen alkalmasak utazáshoz vagy otthoni munkavégzéshez. Az Arzopa Z1FC és a ViewSonic VX1655-4K-OLED kiváló választások, amelyek különböző igényeknek és költségvetéseknek felelnek meg. Válassz a számodra legmegfelelőbbet, és élvezd a hordozható monitorok nyújtotta rugalmasságot és kényelmet.