RSM Hungary TimesheetPlatform a hatékony pénzügyi managementhez

Egy moduláris pénzügyi menedzsment rendszer, amely az üzleti szektor különleges szükségletei köré épült, melyet patnerünkkel, az RSM Hungary Zrt. csapatával karöltve fejlesztettünk ki.

A projekt célkitűzése

A hatékony üzletfejlesztés kulcseleme, hogy a termelés folyamatát és az adminisztrációt amennyire lehet leegyszerűsítsük, azokat követhetővé és a visszacsatolások révén folyamatosan kontrollálhatóvá tegyük. Amikor az DTM Kft.-vel egy egyedi üzleti alkalmazás kifejlesztése mellett döntöttünk, akkor nem álltak rendelkezésre a piacon olyan web alapú megoldások, amelyeket egyszerűen és hatékonyan, a szükséges testre szabási szinteket támogatva építhettünk volna be ebbe a dinamikusan növekvő szolgáltatói szervezetbe. Így indult el annak az alkalmazás fejlesztése, mely kezdetben 10, mára 110 munkatárs napi munkáját támogatja és végigkísért egy magyar tulajdonú kis csapatot, egy nagy és nemzetközi hálózat meghatározó tagjává válásának útján.

Az alapprobléma

Alkalmazásunkkal az alábbi legfontosabb feladatokra kerestünk hatékony és egyszerű megoldást:

  • Timesheet. Pontos munkaidő alapján, perc alapú, folyamatos kitöltéssel
  • Projektek. Melyik munkatárs, mely ügyfélnek, milyen feladatot végez, azért milyen módon, mikor és mennyit kell számlázni
  • Zárások. Automatikusan a projektek egyedi teljesítési feltételeit és szabályait vizsgálva, akár időszakosan és rendszeresen is
  • Jóváhagyás. A projektek felelősei küldhessék el számlázásra a konszolidált és jóváhagyott adatokat
  • Kontrolling. Pontos megtérülési számítások ügyfelenként és munkatársanként

Egyedi felületek és megoldások

Az alkalmazás fejlesztését folyamatos innovatív és egyedi törekvések kísérték végig. A felületek és a modulok kialakítását egy kis kutatás előzte meg, melynek keretében azt vizsgáltuk, hogy a célcsoport milyen szituációban melyik eszközt és milyen funkciókat használ első sorban. Az adaptív design kifejezés még nem volt benne a szótárunkban, viszont a megoldásra a responsive szó sem illett, így mi ezt a design szemléletet úgy hívtuk, hogy "Design For Situations". Mivel a kutatás szerint leginkább irodai felhasználás a jellemző, így az alkalmazás alapvetően desktopra készült. Ugyanakkor az adaptív design jegyében készült a mobil verzió, ami főként CRM funkciókat támogat kifejezetten a sales tevékenység támogatására.

Munkafolyamatok teljes lefedése és magas szintű integrációja

A platform több olyan egyedi modulból épül fel, amellyel gyakorlatilag az ajánlatkérési felhíváson át a számlázáson át a kiállított számlák utánkövetéséig bezárólag, minden üzleti, termelési és adminisztratív folyamathoz valamilyen módon támogatást nyújt. Ezek nem csak egymással működnek szorosan együtt de a külső számlázó és könyvelő rendszerhez, illetve a munkatársak Outlook levelező programjához is integrálásra kerültek. Ezen kívül Excel riportokat is készít több tucat szituációhoz tartozó lekérdezés eredményéből.

Fókuszban a felhasználók

A modulok és funkcióik az eltérő felhasználói csoportok (persona) és a hozzájuk kapcsolódó valós felhasználói esetek (use case) figyelembe vétellével kerültek kialakításra, biztosítva ezzel, hogy a munkatársak szívesen és hatékonyan tudják napi munkavégzésük részéve tenni az alkalmazások használatával járó adminisztrációs feladatokat is.

Ha vettél már részt hasonló projektben, oszd meg velünk tapasztalatodat! Fejlesztőket keresünk,
mert sok szép projekt vár még ránk.