Magyar Konyha Magazin OnlineAmitől a szellem is bárhol jól lakhat

Magyarország első responsive portáljának kialakítása során elengedhetetlen szempont volt a nyomtatott magazin által képviselt kiemelkedő vizuális megjelenés adaptálása, illetve a zavartalan tartalomfogyasztás kialakítása eszköztől függetlenül.

A háttér

A Magyar Konyha Magazin egy több mint 35 éves múltra visszatekintő kiadvány, mely mindig is vezető szerepet töltött be hazánk gasztronómiájának alakulásában, alakításában. A magazin 2010-ben teljes átalakuláson ment át, amikor is a kiadó elérkezettnek látta az időt egy a nyomtatott verzióhoz szorosan kapcsolódó, de azt mégis kiegészítő online felület elkészítésére. A stabil olvasó bázis kiszolgálása mellett fontos szempont volt a nyitás a fiatalabb generáció felé.

Letisztult megjelenés

A kezdetektől nyilvánvaló volt számunkra, hogy egy letisztult, a szöveges és képi tartalmat előtérbe helyező designt és „feszes” struktúrát szeretnénk kialakítani, ami a meglévő arculathoz is kiválóan illeszkedik.

A színpaletta mindig alkalmazkodik az éppen aktuális lapszámban használt domináns színekhez, ezzel dinamikus arculatot kölcsönözve az egész weboldalnak.

Alkalmazkodó kialakítás

A portál tervezésekor elsődleges szempont volt az olvasói élmény optimalizálása. Ennek érdekében egyrészről biztosítanunk kellett, hogy a tartalom mindig igazodjon a felhasználói felületekhez, valamint a folyamatosan frissülő anyagok érdekében minél gördülékenyebb legyen a háttérben a feltöltési folyamat. Ezért döntöttünk a responsive megjelenés mellett.

A hazánkban elterjedt eszközök listáját alapul véve – korábbi statisztika hiányában - összesen 6 különböző méretet határoztunk meg és ezek mentén alakítottuk ki az egyedi grid rendszert, majd az oldal tartalmi struktúráját.

Responsive Adserver

Az oldalnak természetesen meg kellett felelnie az üzleti elvárásoknak is, így az eltérő felhasználói szokásokat és a targetálhatóságot figyelembe véve lefejlesztettünk egy egyedi Adserver modult, mely képes kiszolgálni, illetve mérni a platformfüggő hirdetéseket.

Modern CMS

A projekt során került először bevezetésre a cégünk által fejlesztett tartalomkezelő rendszer (CMS) legfrissebb verziója, mely nagy segítség volt mind a responsive megjelenés lekezelésében, mind a szerkesztői munka kiszolgálásában.

Egyedi tartalom

Természetesen a design önmagában, megfelelő tartalom nélkül kevés. A Magyar Konyha Magazin szerkesztőségének köszönhetően az értékes szöveges anyagok mellett a minőségi képi elemek is hozzájárultak ahhoz, hogy egy valóban kiemelkedő felhasználói élményt alakíthassunk ki.

Mások is díjazzák

Nagy örömünkre szolgál, hogy ügyfelünk, illetve a látogatók elégedettsége mellett sikerült kivívni a szakma elismerését is, melynek köszönhetően a weboldal életmód kategóriában 2011-ben elnyerte az év honlapja díjat.